934 516 217 | Urgencias 24h · 933 298 150

Els focs artificials i els petards no solen ser bons amics dels nostres gossos i gats, una enemistat que augmenta especialment la nit de Sant Joan. Potser has notat atacs de pànic i estrès en la teva mascota. És una cosa comuna. Un de cada dos gossos pateix fòbies i pors freqüents davant sorolls intensos. No obstant això, un cop detectat has de posar remei, ja que no es tracta d’una simple por i les seves conseqüències podrien ser devastadores tant per a la mascota com per a tu.

A Centre Veterinari Villarroel de Barcelona t’ajudem a gestionar el patiment del teu animal de companyia davant els sorolls típics d’aquesta data. Ajuda a la teva mascota a superar la seva por als petards i evitar que es desencadenin veritables problemes de salut.

Com manifesta la teva mascota el pànic als petards?

El grau tan elevat d’ansietat que són capaços de provocar els petards en alguns animals pot arribar a originar un atropellament. Una de les reaccions del gos serà la de fugir desorientat, a causa d’aquesta espècie d’estrès posttraumàtic que s’apodera d’ells. Per tant, en aquest estat, la teva mascota també podria desaparèixer. A més, s’han registrat casos de mort a causa d’infarts.

Altres fatals conseqüències que podria patir un gos o un gat espantat estan relacionades amb tremolors, taquicàrdies, panteixos, angoixa, sacsejades, ennuegaments o nàusees. Si, a més, el teu gos no es troba a casa en aquell moment i es troba més a prop encara dels petards, podria patir cremades o lesions en l’oïda.

Quins motius té el teu animal per tenir por a la pirotècnia

Hi ha diverses variables que poden motivar a la teva mascota tenir por davant sorolls intensos. Potser tens massa protegida a la teva mascota o potser no s’ha acostumat des de cadell a fortes sons com els petards, els focs artificials o les tempestes. Això explica que per a alguns gossos, com els de caça, la pirotècnia no suposi cap problema, ja que s’han acostumat a aquesta mena de soroll. Has de saber que la meitat dels gossos pateixen atacs de pànic davant el soroll d’explosions.

Si aquesta afecció no és una cosa passatgera i es converteix en fòbia, hauràs de trobar la solució. Per a això, has d’acudir als professionals del nostre centre veterinari de l’Eixample a Barcelona. Seran ells els que determinin si la teva mascota té una simple aversió, o si la seva antipatia als petards va més enllà i el problema es considera encara més preocupant.

Crea un lloc segur per a la teva mascota

Hi ha algunes recomanacions indispensables que has de seguir per intentar calmar la teva mascota a la nit de Sant Joan. No és un moment adequat per castigar-la. Tampoc hauries de deixar-la sola en aquesta situació, sinó romandre al costat d’ella amb les finestres i portes tancades. Si, a més, pots camuflar els insofribles sorolls amb la televisió o la ràdio, molt millor. La música també contribuirà al fet que es relaxi.

També és imprescindible que creus per a la teva mascota un lloc que senti com a refugi. Pot ser sota el llit, en una capsa de cartró, a la dutxa, al transportí que empres per als seus viatges… El lloc no importa. Prepara-un llit amb mantes i envolta el seu fortí amb les seves joguines de capçalera, aigua i el menjar que més li agrada. Perquè ho consideri com a seu, és bo que acostumeu al teu fidel amic a aquest lloc almenys unes jornades abans de la temuda nit de Sant Joan. Per això és tan important que el tractament s’efectuï a temps i amb la deguda antelació. Buscar una solució el mateix dia de la celebració no solucionarà el problema.

Tractament veterinari per reduir l’estrès de la teva mascota

El nostre servei veterinari a l’Eixample de Barcelona servirà per reduir l’estrès de la teva mascota i donar-te totes les respostes que necessites. T’assessorarem de manera gratuïta en la teva primera visita.

És primordial detectar el seu grau d’acceptació dels sorolls per establir un tractament adequat i amb garanties. Per això t’aconsellem fer aquest test per mesurar el nivell de por que el teu gos o gat té davant els petards i que vinguis amb els resultats a la consulta veterinària:

Test de por a petards i sorolls

A més, coneixeràs tots els passos del tractament, que ha de començar idealment almenys 10 dies abans d’aquesta celebració. T’oferim també productes que contenen feromones per calmar la teva mascota i que estan indicats expressament per a aquest problema. A la nostra consulta veterinària de l’Eixample de Barcelona els nostres experts professionals resoldran tots els teus dubtes relacionats amb la por del teu gos o del teu gat als petards.

Volem que la teva mascota viva la nit de Sant Joan com si fos la més tranquil·la de l’any. T’ajudem a fer que el teu fidel amic superi la por als sorolls.